informe sobre l’adolescent i el seu entorn en el segle XXI

Posted: 10/06/2011 in a la xarxa

L’Observatori FAROS (impulsat per Sant Joan de Déu) ha presentat un informe sobre l’adolescent i el seu entorn en el segle XXI. Aquest informe, elaborat per especialistes en diferents disciplines com sociòlegs, demògrafs i metges, analitza la situació i evolució en la darrera dècada de la població adolescent pel que fa a diferents aspectes: demografia, entorn familiar, salut, salut sexual, noves tecnologies i valors.

L’estudi alerta que la globalització, els moviments migratoris, els mitjans de comunicació, les tecnologies del coneixement, l’educació, la natalitat, l’augment de malalts crònics i persones de la quarta edat, la crisi econòmica i els canvis en l’estructura familiar suposen una nova concepció de l’entorn que comporta, per a una part de la població jove, una difícil adaptació o acceptació.

Els autors de l’informe conclouen que els adolescents d’avui són la generació que més mitjans i recursos culturals i formatius té al seu abast però, a la vegada, és la que més sola està creixent i, per això, per a la seva auto formació recorre al grup d’amics i als mitjans de comunicació. Constaten, a més, un increment significatiu del percentatge d’adolescents amb malalties cròniques.

Aquest informe el podeu trobar a la següent adreça:

http://www.faroshsjd.net/adjuntos/1877.1-Faros_5_cast.pdf

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s