Pilar Senpau

Posted: 15/07/2011 in salut, tot un personatge

Últimament molts amics em comenten que estan fent dieta, més ben dit “LA DIETA”. Molta gent s’ha apuntat a fer la dieta Dukan, una dieta que pot ser molt perillosa si qui la porta a terme és un adolescent o alguna persona amb segons quin tipus de patologia.

Aquesta dieta, que molta gent fa sense cap tipus de control mèdic, sovint es converteix  en una addictiva dieta hiperproteïca totalment descontrolada, donat que molta gent utilitza com a única referència un dels llibres que últimament ha sortit al mercat sobre el mètode Dukan i que ja sobrepassen els 525.000 exemplars venuts.

Segons un estudi publicat pel “Grupo de Revisión, Estudio y Posicionamiento de la Asociación Española de Dietistas-Nutricionistas” (GREP-AED-N) aquest mètode (molt semblant al de Michel Montignac) suposa un risc per a la salut pública.

Aquest tipus de dietes són contràries al que predica la doctora Pilar Senpau, llicenciada en medicina i cirurgia, especialitzada en dietètica, abanderada de la dieta mediterrània, habitual col·laboradora dels mitjans de comunicació, escriptora de llibres com “Aprendre a aprimar-se”, “Fruits de la vida”, “Fruites i verdures per ser feliç”, “Aliments que fan bategar el cor”, “Raons de pes” o “Quan la vida puja a la bàscula” i considerada per molts “gurú” de l’alimentació.

La doctora Senpau ens explica que tots els aliments són importants per al bon funcionament del cos, defensa la dieta mediterrània i ens recalca que menjar bé és bàsic perquè al nostre organisme no li faltin les substàncies imprescindibles per a viure. També ens ensenya que l’alimentació té molt a veure amb els sentiments i que “per perdre pes és tant important el que mengem com el que sentim”.

Al seu últim llibre, la Pilar Senpau, ens fa veure que en les èpoques en què patim molt d’estrès ens pot passar que, sense menjar més del compte, ens engreixem i ens ensenya de quina manera l’alimentació pot ajudar-nos a modificar l’estat anímic.

Gràcies a les seves explicacions he pogut entendre que en moltes ocasions fa falta més que una dieta per baixar de pes, que les nostres emocions influeixen d’una manera rotunda en la nostra fisiologia i que els estats d’ànim i l’estrès influeixen en el nostre cos.

Als seus llibres  sovint combina històries de persones que pateixen sobrepès amb consells de dietètica i ens parla de coses com serotonina, endorfines, cortisol, hormones… que influeixen d’una manera decisiva en el nostre pes.

Malgrat aquest post s’està allargant més del que és habitual m’agradaria deixar-vos algunes de les frases que he anat trobant als llibres de la meva doctora favorita:

“En el camí que triï la galeta, hi intervenen molts factors fisiològics comuns a tot nosaltres, però també hi té molt a veure el factor individual, aquest teixit personal que ens fa únics”.

“És bàsic menjar bé perquè a l’organisme no li faltin les substàncies imprescindibles per a viure. D’altra forma, robarà nutrients que el nostre cervell necessita per a gestionar els sentiments”.

“La dieta per a aprimar ha de estar servida en plats de tranquil·litat”

I per últim (ja que jo podria estar escrivint dies durant els consells de la doctora Senpau) us deixo una última frase i links on podreu sentir els seus consells:

“El camí per a arribar a la felicitat no hauria de ser, i no és altre, que el de l’ànima. I en aquest camí no hi sol haver una bàscula”

Entrevista de Rtve a la doctora Pilar Senpau

La Pilar Senpau a COMRàdio

La Pilar Senpau a Catalunya Ràdio

Comentaris
 1. Julita Oliveras ha dit:

  Benvolgua Pilar Senpau,
  M’agradaria tenir el seu email per exposar-li un projecte que potser podriem estar interessats en poder treballar en algun moment
  http://tlc.uvic.cat/
  Julita Oliveras Masramon
  Professora de l’EPS de la UVIC

 2. jose ha dit:

  Otras publicaciones me interesaron mas… 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s