Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

Posted: 02/09/2011 in per visitar

Per visitar la seu central d’aquest museu us haureu de desplaçar fins a Terrassa, en concret fins a l’antiga fàbrica tèxtil de “VAPOR AYMERICH, AMAT I JOVER” al bell mig de la Rambla d’Egara.

A dintre d’aquest fantàstic edifici, construït a principis del segle XX per l’arquitecte Lluís Muncunill, el primer que cridarà la vostra atenció serà el sostre: una successió immensa de voltes de maó amb grans obertures orientades cap al Nord, fet que propicia l’entrada d’una gran quantitat de llum natural.

La antiga fàbrica tèxtil que s’ubicava en aquest edifici utilitzava el vapor d’aigua com a força per a bellugar les màquines que, de fet, són una de les principals atraccions del museu juntament amb les carboneres i les calderes.

Altres coses interessants que no us heu de perdre quan visiteu aquest museu són:

– L’exposició “Homo Faber”, on ens expliquen que bona part de la tècnica que utilitzem avui dia ens arriba dels grecs i dels romans.

– L’exposició “Enérgeia”, un espai interactiu on ens conduiran pels diferents tipus d’energia.

– L’espai infantil “Com sóc jo?”, on (encara que sigueu adults) podreu descobrir com funciona el vostre cos i on, mitjançant una col·lecció d’instrumental mèdic, ens introduiran en la tecnologia i la recerca mèdica

– L’exposició “El transport”, on trobareu una gran mostra de cotxes, camions, motocicletes i avions.

Per finalitzar em deixo algunes parts del museu perquè investigueu pel vostre compte. Una d’elles és “La terrassa del Sol”, des d’on podreu contemplar la façana fotovoltaica i gaudir d’una mostra d’enginys solars i interactius que us ajudaran a conèixer millor el Sol.

Un consell abans de marxar: pareu l’orella i escolteu el fantàstic so que emet el carilló que el 1927 pertanyia al Palau de la Generalitat de Catalunya.

Trobareu més informació a la seva pàgina web.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s