Agència Catalana de Seguretat Alimentària

Posted: 02/10/2011 in a la xarxa, salut

Moltes vegades sentim  parlar d’intoxicacions alimentàries, de les al·lèrgies i les intoleràncies que ens poden causar un determinat tipus d’aliment, de la traçabilitat, dels perills químics o biològics de la cadena alimentària, d’additius alimentaris o, fins i tot, de biotecnologia.

Doncs bé, a casa nostra hi ha una agència que es dedica a controlar tot allò que està relacionat amb el que mengem:

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA)

L’ACSA té la finalitat d’aconseguir el màxim grau de seguretat alimentària a Catalunya. És un organisme autònom que controla coses tan diverses com l’origen dels aliments fins a la manera en què donem a conèixer els aliments als nostres infants, passant per temes tan diferents com són els conreus i els virus i bacteris que poden afectar als animals que arriben als nostres plats.

Periòdicament rebo al meu correu electrònic el butlletí de l’ACSA i, en l’últim número, he trobat material didàctic adreçat a les escoles perquè els infants de primària i els nois i noies de secundària aprenguin els conceptes principals de la seguretat alimentària.

La salut comença per l’alimentació. Ara, en temps de restriccions a la Seguretat Social, és més vàlida que mai la frase d’Hipòcrates:

QUE EL MENJAR SIGUI EL TEU ALIMENT, I L’ALIMENT LA TEVA MEDICINA.

Perquè veieu com és d’important l’alimentació al món dels nens i adolescents us deixo un link que no té res a veure amb l’ACSA però del que estic segura que tots podrem aprendre alguna cosa:

http://www.somelquefem.cat/index.php

 

Comentaris
  1. nuria ha dit:

    M’ha agradat molt aquesta entrada i aquest link que ens has deixat sobre “sóm el que mengem”, a l’IES a 1er d’ESO l’ajuntament ens fa sempre a tutoria un taller d’alimentació sana, que es podría complementar veient aquesta pàgina web del enllaç, gràcies per donar-la a coneixer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s