Moltes vegades sentim parlar d’intoxicacions alimentàries, de les al·lèrgies i les intoleràncies que ens poden causar un determinat tipus d’aliment, de la traçabilitat, dels perills químics o biològics de la cadena alimentària, d’additius alimentaris o, fins i tot, de biotecnologia.
Doncs bé, a casa nostra hi ha una agència que es dedica a controlar tot allò que està relacionat amb el que mengem:
L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA)
L’ACSA té la finalitat d’aconseguir el màxim grau de seguretat alimentària a Catalunya. És un organisme autònom que controla coses tan diverses com l’origen dels aliments fins a la manera en què donem a conèixer els aliments als nostres infants, passant per temes tan diferents com són els conreus i els virus i bacteris que poden afectar als animals que arriben als nostres plats.
Periòdicament rebo al meu correu electrònic el butlletí de l’ACSA i, en l’últim número, he trobat material didàctic adreçat a les escoles perquè els infants de primària i els nois i noies de secundària aprenguin els conceptes principals de la seguretat alimentària.
La salut comença per l’alimentació. Ara, en temps de restriccions a la Seguretat Social, és més vàlida que mai la frase d’Hipòcrates:
QUE EL MENJAR SIGUI EL TEU ALIMENT, I L’ALIMENT LA TEVA MEDICINA.
Perquè veieu com és d’important l’alimentació al món dels nens i adolescents us deixo un link que no té res a veure amb l’ACSA però del que estic segura que tots podrem aprendre alguna cosa:
http://www.somelquefem.cat/index.php
M’ha agradat molt aquesta entrada i aquest link que ens has deixat sobre “sóm el que mengem”, a l’IES a 1er d’ESO l’ajuntament ens fa sempre a tutoria un taller d’alimentació sana, que es podría complementar veient aquesta pàgina web del enllaç, gràcies per donar-la a coneixer.