quilòmetres i quilòmetres d’il·luminació

Posted: 10/10/2011 in reflexions

 

Segur que la majoria de vosaltres sabeu que el passat dissabte estava prevista una pluja de Dracònides d’una activitat extraordinària. Bé, jo d’això no hi entenc gaire, però segons tinc entès, el fenomen de les pluges d’estrelles es produeix quan el nostre planeta travessa l’antiga òrbita d’un cometa i el que observem son les restes d’aquest que entren en contacte amb l’atmosfera de la Terra (al final del post trobareu un vídeo que us ho explicarà millor).

Doncs bé, disposada a observar la pluja d’estels vaig agafar el cotxe i vaig conduir en direcció a Castelldefels buscant un racó suficientment fosc per poder observar el que molts havien pronosticat que seria un espectacle que no es tornaria a repetir fins d’aquí a deu anys. Un dels problemes que segur afectaria per veure clarament aquesta pluja tan especial era la Lluna (que estava gairebé plena) i un altre la contaminació lumínica que malgrat haver conduït molts quilòmetres no vaig poder evitar.

De la pluja vaig poder veure ben poc però, quan ni tan sols a la platja vaig poder trobar un racó de foscor, de preguntes sobre la xarxa d’enllumenat públic me’n vaig fer una pila:

Quants quilòmetres d’enllumenat hi ha al nostre voltant? A quant puja la factura d’electricitat de tants quilòmetres d’il·luminació a les carreteres? Realment són necessaris tants fanals? Si encenent un fanal sí i un altre no es veu perfectament, per què estem malbaratant tanta energia?

 

Si voleu conèixer més coses sobre estels, galàxies, planetes, forats negres i altres meravelles podeu fer clic aquí.

 

Comentaris
  1. Estos son los mismos que nos piden que ahorremos y que viene un cambio climatico. Anda y que les den.

  2. nuria ha dit:

    Per veure les estrelles sense contaminació llumínica t’has d’anar llluny.
    Jo tinc algunes fotos d’esteles d’estrelles de Tagamanent, vaig haver d’anar ben lluny i pujar fins dalt de tot del castell.
    Hi ha molta contaminació llumínica , gastem molta energía.

    http://www.retratando.com/galeria/details.php?image_id=10277&mode=search

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s