“Calla, que me endorfino de risa”

Posted: 15/03/2012 in salut

Segurament, si comencés aquest article parlant de neurotransmissors i d’hormones molts de vosaltres dubtaríeu entre llegir aquest post o anar a veure la tele una estona. No patiu, el meu coneixement sobre aquest tema és molt petit i no tinc intenció de fer una recopilació avorridíssima dels articles que es poden trobar a la xarxa. En comptes de tot això m’agradaria parlar-vos d’una droga que el nostre organisme segrega: les endorfines.

Les endorfines són la resposta del nostre cos davant de situacions agradables com poden ser coses tan senzilles com compartir una estona amb els amics, una estona d’exercici, l’amor, riure,  sentir música, alguns aliments…

Molta gent les anomena l’hormona de la felicitat, perquè produeixen una sensació que se li assembla molt. Són un aliat molt important del nostre organisme: poden millorar el nostre sistema immunitari i ajudar-nos a superar l’estrès del dia a dia, a sortir d’una depressió, a combatre el dolor…

En aquests temps que corren trobar un producte tant beneficiós per al nostre cos (i a sobre gratis) és un gran regal que cal utilitzar urgentment.

No és necessari llegir cap llibre sobre el funcionament d’aquestes hormones que el nostre cos allibera per si sol, tampoc necessiteu gaire informació sobre el tema, però si us ve de gust llegir una estona, un llibre molt interessant és “Endorfinas – la droga natural de la felicidad” escrit per Pepe Landázuri, publicat a l’editorial Océano i del qual ha sortit la frase que dóna nom al post que esteu llegint.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s