història d’un avi

Posted: 09/04/2012 in molt personal

Avui que a casa nostra acaba la Setmana Santa, i s’acosta el dia en què als nostres fills els demanaran els deures a l’escola, el meu fill de catorze anys m’ha fet llegir un treball que han hagut de preparar per a l’assignatura de Català. Basant-se en unes preguntes molt bàsiques han de fer un resum de la vida d’un dels seus avis.

Mentre llegia el text he pensat que tots hauríem de fer un exercici semblant (si encara estem a temps). Seure al costat del avis i fer-los-hi preguntes sobre la seva infantesa, la seva adolescència i la seva edat adulta; preguntes com què van sentir quan van conèixer el que seria el seu primer amor o què van sentir quan va néixer el seu primer fill; preguntes com què esperen del futur o quines aventures els han marcat la vida.

Personalment m’agrada molt parlar amb la gent gran, sentir històries que (en la seva majoria) pertanyen al segle passat; històries dels inicis de la democràcia, de l’època franquista, de la postguerra o, fins i tot, de la guerra civil. Algunes d’aquestes històries moren amb ells i és una pena!

Des d’aquest blog vull felicitar als mestres de secundària per una idea que, de tan senzilla com és, a la majoria de nosaltres no se’ns hauria acudit mai: fer als nostres fills redactar la història dels seus avis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s