biblioteques

Posted: 04/05/2012 in molt personal

Reconec que des de petita he tingut una fascinació per aprendre coses diferents, encara que les meves notes a l’escola diguessin el contrari.

Sovint anava amb el meu germà a una petita biblioteca que hi havia a la Plaça Espanyola, a L’Hospitalet. Al costat de la porta d’entrada hi havia una taula amb una bibliotecària que controlava tot el que passava allà dintre (o al menys era la sensació que teníem els nens que ens atrevíem a entrar-hi). La sala d’adults estava gairebé vetada als menors de catorze anys que, quan aconseguíem entrar, érem sotmesos a un interrogatori durant el què gairebé desistíem de tafanejar entre aquells prestatges; la sensació que teníem era que entre les pàgines d’aquells llibres devien estar amagades coses realment perilloses, ja que si la bibliotecària de la sala d’adults ens posava tantes pegues devia ser per la nostra seguretat.

Ara des del punt de vista d’una adulta lletraferida i MMMENJALLIBRES ho veig des d’un altre punt de vista: eren les protectores d’un bé escàs!

Avui dia les biblioteques són quelcom molt integrat a les nostres ciutats (malgrat que més d’un ignora que per treure un llibre no s’ha de pagar res!) on la majoria dels estudiants estan avesats a anar-hi, encara que només sigui per compartir una estona amb els amics.

Recordo entrar en aquella biblioteca d’Hospitalet cohibida i, alhora, agraïda per què em deixessin descobrir en aquells llibres aliens coses que donaven ales a la meva imaginació. Avui en dia ja no tinc por ni vergonya, però encara sento un agraïment infinit per als que cuiden els “nostres” llibres.

Comentaris
  1. Sí, va mucha gente, pero verás que está más llena la zona de audiovisuales e internet que la de lectura.

    • susana ha dit:

      Estic d’acord, hi ha molta gent que aprofita els ordinadors i la Wi-Fi però, encara que només hi vagin per això, pot ser algun dia es fixaran en els llibres!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s