El nas de Mussolini

Posted: 28/08/2012 in llibres

Després de tantes setmanes sense escriure el millor que podia fer era escriure sobre un dels pocs llibres que he estat a punt d’abandonar ( i no una, sinó diverses vegades).

Vaig començar a llegir aquest llibre fa més de dos anys captivada per la història de la Berta Panatis, un personatge  fictici, membre del partit comunista durant la dictadura de Primo de Rivera.

La Berta té l’encàrrec d’assassinar al dictador espanyol emulant a la Violet Gibson, una irlandesa que va provar de matar a Mussolini disparant-li un tret de ben a la vora. Amb aquest objectiu la protagonista del llibre de Lluís-Anton Baulenas abandona Barcelona i, juntament amb el seu pare, marxa a un poble del Pirineus a esperar l’arribada d’un telegrama on se li comunicarà quan podrà atemptar contra Primo de Rivera.

La trama de la novel·la seria força interessant de no ser pel ritme que l’autor dóna a la història, ja que tot gira entorn al telegrama que no arriba mai i a la degradació física i psicològica que pateixen la Berta i el seu pare.

Com a “La felicidad“, l’autor, aconsegueix capbussar-nos en un ambient més aviat tràgic on (com a lector) esperes que els protagonistes tinguin alguna oportunitat de superar totes les barreres que l’autor, amb una prosa impecable, els posa al davant.

Els llibres d’en Lluís-Anton Baulenas són en general pessimistes i,  en la meva opinió, poc recomanables per a aquests temps incerts.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s